Jump to content
Sign in to follow this  
crossy 666

swarovski z6

Recommended Posts

I have a swarovski z6 scope that I fitted to my tikka t3 with a pair of optilock Scope mounts.  I have zero lots of scopes in my life with out to much trouble but no matter how much I tried I couldn’t get this scope to zero it just ran out of adjustment. In the end I gave up and took the rife and scope to a good friend of mine bob my gunsmith (RIP bob) who informed me that he had to machine the mounts to get the scope into a position to zero it. I assumed at the time that the problem was with the mounts and it never gave me any more problems after that but fast forward I have now removed the Swarovski to fit my thermal so decide today to fit the scope to my X bolt so different rifle and different mounts but have come across the same problem. I managed to get the adjustment up and down that  I needed but I have ran out of adjustment I need to the left. 

Unfortunately my good friend bob is no longer with us so have turned to the pigeon watch family to see if anyone else has come across this problem before and can give me any help ?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi crossy, 

 

i knew Bob and doubt he would give you duff info. 

There are a few things that would create this, but i doubt it would be on a Tikka, is the scope new ? it could be a bent tube, the mounts on the rifle untrue. Have you tried different mounts ?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi crossy, 

 

i knew Bob and doubt he would give you duff info. 

There are a few things that would create this, but i doubt it would be on a Tikka, is the scope new ? it could be a bent tube, the mounts on the rifle untrue. Have you tried different mounts ?

 

Have you centred the scope prior to mounting, how far out is it at around 100 yds/mtr, Swarovski  warranty is extremely good you could send it off and they will clean and check all the internals. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

I brought a second hand Swarovski scope and had the same problem but with up and down, I was told to wind the turret all the way up then all the way down and bingo it now holds zero. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

I removed a scope from the rifle that I zero no problem. The problem I have is I need more left adjustment not up and down so don’t think it’s that mate.
 

I think the mounts will need to be machined to suit the scope again like bob had to do last time but I don’t know why the problem only occurs with this scope as it definitely wasn’t cheap. 
 

I’ve took it off to Norman Clark and hopefully he will sort it out. I know it’s the lazy way out but this is there job at the end of the day and my time is very limited. 
Thanks for all the advice tho

Share this post


Link to post
Share on other sites

It has to be a bent tube crossy. 

Get it sent off to Swarovski they will check it out. They dont sell scopes that need mounts grinding away so they can be zeroed. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Thanks Dougy, I will speak to Norman and suggest this option to him but you are probably right I would say to have the same problem of lack of right adjustment on two different rifles. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
Sign in to follow this  

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...