Jump to content
Sign in to follow this  
Daz1986

Izusu dmax locking issue

    Recommended Posts

    As above my dmax rear glass is not locking with the central locking fob or the manual key!! Anyone had this problem or know a fix

    Share this post


    Link to post
    Share on other sites

    Hi. Had bother with mine initially when new. Found I'd been using the key to lock and unlock the back. Didn't think it was on the central locking but it is. Try locking the truck then put the key in the rear and try both unlocking and locking the rear if that works put the rear key in the glove box. I have. 

    Share this post


    Link to post
    Share on other sites

    I have tried a few different things but the key didn't seem to work. I will strip her tomorrow failing that it's back to the dealer

    Share this post


    Link to post
    Share on other sites

    i had a similar problem with the truckman top on my hillux. It was a sticky central locking motor. Manually work the arm and see if this helps? After it happened a few times i changed the motor/actuator (£3 off fleabay!) and works fine now.

    Just re-read your post! if its not locking/unlocking with key, see if the rod that connects the lock mechanism to the key mechanism has come unattached.

     

    Share this post


    Link to post
    Share on other sites

    It’s a 2017,,,,,, problem sorted after a look in the light.

    so problem was the glass door on the truckman back wasn’t locking! On closer inspection there was a small cut in the wires (never even noticed they exsisted) once I fixed the cut she is right as rain 

     

    thanks for the suggestions 

    Share this post


    Link to post
    Share on other sites
    3 minutes ago, Daz1986 said:

    It’s a 2017,,,,,, problem sorted after a look in the light.

    so problem was the glass door on the truckman back wasn’t locking! On closer inspection there was a small cut in the wires (never even noticed they exsisted) once I fixed the cut she is right as rain 

     

    thanks for the suggestions 

    Thats good, but how would a cut in the wire stop the manual key from working???

    Share this post


    Link to post
    Share on other sites

    I have no clue on the mechanics of it, i re connected the split wires and now both work fine. There is a good old YouTube vid that shows the mechanics and it has to be something to do with the electrics not realising a spring within the system...

     

    i am am not mechanic lol but yesterday it didn’t lock with ether the fob or the key! Today with the wires connected she all works lovely 

    Share this post


    Link to post
    Share on other sites

    Create an account or sign in to comment

    You need to be a member in order to leave a comment

    Create an account

    Sign up for a new account in our community. It's easy!

    Register a new account

    Sign in

    Already have an account? Sign in here.

    Sign In Now
    Sign in to follow this  

    • Recently Browsing   0 members

      No registered users viewing this page.

    ×